Vart är vi på väg med våra skruvade ideal?

Denna låt fastnade jag för första gången jag hörde den eftersom den är helt klockren!

Även om nu denna låt handlar om just utseende så kan ju samma fråga ställas om våra ideal avseende hur mycket man ska prestera på jobbet… För som vi redan konstaterat så är det läskigt många som mår dåligt pga för mycket krav och stress på arbetsplatsen.

Det kan inte vara meningen att folk ska behöva må dåligt av att gå till jobbet! Det borde räcka att man jobbar sina 40 timmar i veckan och någon gång då och då jobbar över några timmar för att hinna med när det är som mest att göra.
Att det i dagsläget är fullt normalt att företagen skär ner på personalen och kör slut på de stackare som blir kvar är fruktansvärt!! Visst de sparar pengar, men det på sin personals bekostnad… Och i värsta fall blir ju folk sjukskrivna i år för att kunna återhämta sig. DET ÄR INTE OK!

Jag tycker att regeringen ska sänka arbetsgivaravgifterna så att företagen istället kan lägga pengarna på att anställa mer personal. Vilket iaf jag bara kan se fördelar med…

  • Fler arbetstagare = Mer källskatter in till staten
  • Lägre arbetslöshet = Mindre a-kassepengar som ska ut
  • Färre sjukskrivningar pga utarbetning = Mindre pengar ut från f-kassan
  • Mer pengar för folket att spendera = Mer moms in på försäljning

Så även om de får in mindre pengar på arbetsgivaravgifterna så borde det som sämst jämna ut sig med de nya intäkter/besparingar det genererar. Eller tänker jag helt galet nu?

Fina flickor…

Jag vet att jag lagt upp denna dikt i en av mina tidigare bloggar men det är en favorit så den är väl värd att lägga upp igen. Dikten är skriven av Anna Carlquist och finns med i hennes bok “Osminkat fanstyg”

Fina flickor

Fina flickor vill inte slå pojkar hårt i ansiktet
Fina flickor skickar inte sarkastiska brev tillsammans med handbojorna han glömde kvar
Fina flickor klipper inte sönder läderjackor med avsikt
Fina flickor häller aldrig ut öl över en pojkes hår framför hans vänner
Fina flickor kastar inte saltkar i pannan på pojkar
Fina flickor talar inte om storleken
Fina flickor lägger inte döda möss i hans nyinköpta boots
Fina flickor ringer inte mitt i natten och gråter hysteriskt
Fina flickor frågar inte om dessa är hans boxershorts eller om de är Hasses
Fina flickor smäller aldrig i dörrar
Fina flickor smälter inte hans favorit-CD i mikron
Jag är ingen fin flicka


Musik gör sig bättre live!


Jag fick inte höra den covern jag hoppades på igår men det var ändå en grym konsert! Machine Head gör sig helt klart bättre live än på skiva! =o) Jag bara älskar när man känner hur basen vibrerar genom hela kroppen och stämningen ligger på topp!

Kvällens sällskap bestod av E, J, och M. M hade jag aldrig träffat tidigare men han påminde mig väldigt mycket om “The Big Bad” (en kompis från förr) som jag insåg att jag faktiskt saknar.

Som förväntat så fanns det ju gott om fina pojkar att titta på, jag menar… det var ju ändå hårdrock vi var där för att lyssna på! ;o) Och rakade, tatuerade, hårdrockare är ju helt klart min typ av killar! Men även vissa långhåriga fångade ju min uppmärksamhet.

Den långhåriga kille jag hade brevid mig större delen av konserten påminde mig i profil om A som jag träffade några ggr i somras. Men framifrån påminde han om en ung V (Linda, du vet vilka jag menar). Och han, precis som jag, garvade åt E’s svar/kommentarer på det sångaren sa emellan låtarna. Men så måste man ju vara humorbefriad också för att inte göra det… ;oP *s*

Med lite tur…

…så får jag höra denna cover live ikväll!

Men oavsett om de kör just den eller inte så ser jag hur som helst fram emot kvällens konsert! =o)

Protected: Det är hög tid…

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Äntligen fredag!!

Denna vecka har verkligen känts evighetslång men nu är det äntligen fredag! =o)

Ska bara ta mig igenom arbetsdagen så är det helg sen och det innebär även konsert imorgon kväll! =o) Hoppas bara att mitt huvud står pall för det också så att jag kan njuta av musiken… Blir till att ta det lugnt ikväll och hela dagen imorgon för att vara på den säkra sidan.

Borde nog ha ätit…

…lite mer än bara chips och godis ikväll! För nu mår jag illa och känner mig yr lagom när det är dags att krypa i säng. =oS

Nåja, vissa kvällar blir det inte riktigt som man tänkt sig… Skulle ju bara slappa lite innan jag fixade något att äta men sen glömde jag av det.  Oops… Jag måste skärpa mig för så här kan jag ju inte hålla på!

Nähä…

Jag hade räknat med att komma igång med träningen igen imorgon men så verkar det ju inte bli. Tiden räcker liksom inte till… *suckar*

Protected: Vissa saker minns man! =o)

This content is password protected. To view it please enter your password below:

F**k…

Snacka om att denna vecka känns lång!!
Tur att jag har något att se fram emot i helgen iaf. =o)

Och här har ni två…

…orsaker till varför jag vill se Singing in the rain! Duktiga är de och utstråling har de så att det räcker och blir över. =o)

Varför skulle jag…

…nödvändigtvis gå in på Ticnet för att kolla om Cats fortfarande spelades?! Det gjorde ju bara att jag sprang på ytterligare en show jag vill se…

Nämligen Trafikplats Glädjen med Jonas Gardell. Har sett flera av hans tidigare föreställningar live och ser honom gärna igen. Frågan är bara vem jag skulle kunna få med mig för att se honom?! =oS

Såg nu dessutom att det tydligen är en föreställning till av Singing in the rain i Februari. (Trodde de slutat spela den för länge sen) Den vill jag verkligen se så nu måste jag bara försöka få med mig mamma och se den.

Jag som tänkt att jag skulle hålla nere utgifterna lite ett tag framöver efter att ha shoppat lite väl mycket de senaste månaderna…

Det var väl tur att Cats inte går längre iaf. annars hade det ju blivit ytterligare en show att försöka lura med mig någon på… och ännu mer pengar som försvann.

Strong Enough

Dagens höjdpunkt…

…består av att titta på “So you tink you can dance” och mysa med missarna under täcket i soffan. Toppar det dessutom med lite godis och bloggande… =oP

Jag borde verkligen inte äta godis men “mitt nya liv” får helt enkelt vänta till dess jag mår bättre igen… =oS

Tillfällig lättnad…

…av huvudvärken fick jag medans jag använde en sån här (önskar bara jag haft någon som gjort det åt mig så att jag kunnat slappna av helt under tiden). Tyvärr höll det inte i sig.

Jag borde kanske prova en stund på spikmattan också… den hjälper ju faktiskt mot det mesta och får mig att slappna av totalt. Jepp, ska nog ägga mig på den sen stra innan det är dags att sova.