Vart är vi på väg med våra skruvade ideal?

Denna låt fastnade jag för första gången jag hörde den eftersom den är helt klockren!

Även om nu denna låt handlar om just utseende så kan ju samma fråga ställas om våra ideal avseende hur mycket man ska prestera på jobbet… För som vi redan konstaterat så är det läskigt många som mår dåligt pga för mycket krav och stress på arbetsplatsen.

Det kan inte vara meningen att folk ska behöva må dåligt av att gå till jobbet! Det borde räcka att man jobbar sina 40 timmar i veckan och någon gång då och då jobbar över några timmar för att hinna med när det är som mest att göra.
Att det i dagsläget är fullt normalt att företagen skär ner på personalen och kör slut på de stackare som blir kvar är fruktansvärt!! Visst de sparar pengar, men det på sin personals bekostnad… Och i värsta fall blir ju folk sjukskrivna i år för att kunna återhämta sig. DET ÄR INTE OK!

Jag tycker att regeringen ska sänka arbetsgivaravgifterna så att företagen istället kan lägga pengarna på att anställa mer personal. Vilket iaf jag bara kan se fördelar med…

  • Fler arbetstagare = Mer källskatter in till staten
  • Lägre arbetslöshet = Mindre a-kassepengar som ska ut
  • Färre sjukskrivningar pga utarbetning = Mindre pengar ut från f-kassan
  • Mer pengar för folket att spendera = Mer moms in på försäljning

Så även om de får in mindre pengar på arbetsgivaravgifterna så borde det som sämst jämna ut sig med de nya intäkter/besparingar det genererar. Eller tänker jag helt galet nu?

About Dixie
159cm kort, grönögd, mellanblond, tatuerad tjej som tar dagen som den kommer. =o)

2 Responses to Vart är vi på väg med våra skruvade ideal?

  1. Antoinette says:

    Så sant som det är sagt.
    Och de tjänar inte ens på att skära ner, eftersom folk blir sjuka och de måste betala ersättare.. Suck.

Leave a comment