Nöjd…

Trots att jag börjat jobba halvtid under oktober så har jag ändå hunnit med 56 pass! =o)

Passen har fördelats på:
Body Jam (9)
Step (8)
Spinning (8)
Power Box (7)
Z-express (6)
Core (5)
Fit to Flex (5)
Body Combat (4)
Body Pump (2)
Kickboxning (1)
Latino Box (1)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Resultat så här långt (räknat från 26/4 2010):

Vikt: -12,7 kg
Midja: -13 cm
Stuss: -16 cm
Vardera lår: -8,5 cm
Vardera överarm: -5 cm

Vikten har så gott som stått still men jag fortsätter att tappa centimetrar och känner att jag blir starkare. =o) Dessutom har jag slarvat allt för mycket med kosten så att inte ha ökat i vikt ser jag som ett bra resultat!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Antalet tränade minuter har trots att jag börjat jobba ökat denna månad, men så har jag inte behövt ta det lugnt pga knäna heller. =o) Har bara missat 1 pass pga att jag gick på “Mamma Mia!” och 2 pass pga att jag sträckt en muskel.

Och även fastän jag fr.o.m. imorgon kommer att gå upp i arbetstid så kommer jag kunna fortsätta att träna lika mycket under resten av året. =o)

Protected: Private thoughts…

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Nyfiken…

…som jag är så vill jag självklart även testa dessa fruktstänger som “Mot min smala lycka” lottar ut.


“Dessa innehåller 93–96 % frukt (beroende på smak) och inget socker eller konserveringsmedel. Perfekt mellanmål att ha i väskan, och dåligt blir det heller inte i första taget!”

Vill veta om det funkar… ;o)

Nu kan man vinna diet-tuggummi som stoppar suget hos “Ett dussin pannor“.
Och självklart kan jag inte motstå en tävling. ;o)

“Hoodia sägs ha fantastiska egenskaper,
vad sägs som att ta bort sötsuget,
minska aptiten och därmed gå ner i vikt?”

Har ingen aning om ifall det funkar eller inte… men det skadar ju knappast att testa.

Oops..!

Mitt största problem med träningen är att jag inte har disciplin nog att planera in vilodagar.
Jag vet att jag borde göra det för att få ut maximal effekt av träningen… Men det är ju så förbaskat kul att träna så det är svårt att avstå, dessutom vill kroppen röra på sig!

Idag blev jag dock tvungen att ta en vilodag hur lite jag än ville det. Tror att jag sträckte en muskel i tisdags och även om det inte blivit sämre av träningen sen dess så har det ju inte blivit bättre heller. Och eftersom jag insåg att jag i dagens BC skulle blivit rätt begränsad i delar av koreografin så var det bara att ge med mig.

Passade på att kolla bakåt i min kalender på funbeat och insåg att min senaste vilodag var den 2/10… Oops!!
Så det var väl minst sagt hög tid att vila! Men när jag nu bara slappat hela dagen (om man bortser från tvättstugan och en vända ner till ica) så nu kryper det i kroppen på mig… den längtar efter någon form av träning!

“Vad skulle du göra om du visste att du inte kunde misslyckas?”

Citatet hittade jag i senaste numret av “Blossom Magazine” (tror dock inte att det kommit ut i butik än). Och så fort jag läste det hade jag ett enda svar i åtanke… Det svaret behåller jag dock för mig själv av olika anledningar.

Men om jag släpper den tanken så har jag hur många bra svar som helst på den frågan… Och mycket av det kommer jag att göra så fort jag bara har råd med det. ;o)

För att nämna några saker:
* Hoppa fallskärm
* Segelflyga
* Flyga luftballong
* Gå div. fitness-utbildningar…
* Testa fler träningsformer
*  Dyka
* Flyga helikopter
* Surfa
* Hoppa bungy-jump
* Klättra i berg

Och nyfiken som jag är så är den givna frågan… Vad skulle ni göra?

 

Bär något lila för att säga en självklarhet…

Imorgon är det dags…

Vet ni inte vad det gäller så kan ni klicka på bilden och behöver ni efter det mer motivation för att ta på er något lila så kan ni läsa här.

Jag är normalt inte den som hakar på såna här grejer men om något så simpelt som att bära något lila en enda dag faktiskt kan göra skillnad så ser jag ingen anledning till att låta bli.

Come play with us… ;o)

Imorgon har World Class öppet hus… så är ni inte redan igång och tränar är detta ett ypperligt tillfälle för er att börja. ;o)
De har massor av roliga pass så det är bara att kika in på deras hemsida och välja ut det som ni tror passar er bäst.



Själv kommer jag att köra samma pass som jag vanligtvis gör på tisdagskvällarna… för den trippeln är verkligen helt underbar!!
Jag börjar med Z-express (30 min), fortsätter med Body Jam (60 min) och avslutar med Power Box (60 min)… =o)

Någon som vill haka på mig på något/några av de passen? ;o)

Mamma Mia!

Idag var jag och såg “Mamma Mia!” på Globen tillsammans med mina arbetskamrater och några av våra kunder. Och jag kan bara konstatera att musikalen gjorde sig bra mycket bättre på scen än på film.


Det enda trista med det hela var att jag blev tvungen att missa dagens step pass…
Men för att kroppen inte skulle protestera hej vilt (i längtan efter att röra på sig) under tiden jag satt i Globen så inledde jag dagen med 45 min spinning istället. ;o)

Att börja dagen med träning var grymt skönt… men sen vet jag inte vad som hände med min kropp. Av någon anledning så smakade vare sig frukostmacka eller lunch gott… Det enda jag faktiskt lyckades få i mig var ett äpple och sen godis. Samma känsla satt kvar när jag kom hem så jag fortsatte i samma onyttiga trend… mat kändes inte alls lockande så det fick bli chips istället. =oS Hoppas verkligen att kroppen är i balans imorgon igen för det här går ju inte.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Imorgon ska jag ge mig på spinning 60 minuter (har aldrig kört mer än 45 minuters pass tidigare) fast egentligen lockar ju kickboxning mer, måste se till att komma igång med det snart… och dessutom få med mig lillbrorsan på det eftersom jag är helt övertygad om att han skulle gilla det minst lika mycket som mig. ;o)

Rosa Bandet

Stöd rosa bandet

Rosa Bandet får 10 kr från försäkringsbolaget Chartis tack vare den här bilden… Klicka och gör en skänk-länk du också!

Lycka!! =o)

Varje gång jag känner att jag verkligen behöver besöka min kiropraktor så är praktiken stängd antingen för semester eller som i detta fall för utbildning. Jag brukar vara dum och härda ut de veckor som han är borta men denna gång fick jag tips om att gå till Kiroman och när någon jag litar på säger att han grymt duktig så är det klart jag ger det en chans.
Tidigare har jag ju bara fått rådet “gå till någon annan” men inte något tips på till vem så därför har jag härdat ut. Det är ju trots allt läskigt nog att få både rygg och nacke knäckta av någon man litar på så att gå till någon helt okänd lockar inte!

När jag kom dit var det fan inte många rätt i min rygg… men efter ca 40 minuter kunde jag gå där ifrån smärtfri. Men innan dess fick jag lova att iaf 2-3 ggr per vecka köra två maskiner, som han visade mig, på gymmet som komplement till min vanliga träning. Och sköter jag de övningarna så trodde han inte att jag skulle behöva komma tillbaka med samma problem igen. =o)

Jag har alltså gått till min vanliga kiropraktor i 12-13 år med samma problem och nu säger denna kille att med 2 “simpla” övningar så kan jag slippa det… Snacka om lycka!!

Måste jag ens säga att jag i fortsättningen, om jag behöver en kiropraktor av någon anledning, kommer att gå tillbaka till Kiroman istället för min gamla kiropraktor?!?

Min gamla kiropraktor har ju gjort underverk varje gång jag varit där men han har inte gett mig något förslag på hur jag själv kan träna bort problemet… inte ens när jag själv tagit upp träning som ev lösning har han kommit med några förslag.

Så kort sagt kan jag rekommendera Kiroman till alla som någon gång behöver en kiropraktor!!

Jag fick frågan…

Vad har träningen tillfört ditt liv?

Det är en hel del det:
* Glädje
* Energi
* Nya vänner
* Färre kilon att bära runt på
* Smalare midja
* Mindre stuss
* Bättre uthållighet
* Starkare muskler
* Bätte kondition
* Utökat självförtroende
* Nya drömmar att förverkliga

Och säkerligen en massa annat som jag missat att ta upp nu.

Veckans utmaning…

…blev att igår testa kickboxning!
Power Box är ju ett av mina nya favoritpass så när Vera tyckte att jag skulle haka på och testa kickboxning var det allt för frestande för att låta bli, även om det nu tog ett bra tag innan jag fick tummen ur…  ;o)

Jag kände att jag inte riktigt visste vad tusan jag gett mig in på men livet är till för att levas och jag hade ju inte direkt något att förlora på att testa…

Och precis som jag trodde så var det grymt skoj! Det blir absolut fler gånger… men nästa gång ska jag köra hela passet och inte smita efter 1 timme för att hinna till nästa träningspass. ;o)

Efter kickboxningen blev det Zumba och Core med Vera.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Idag “roade” jag mig med tvättstugan i några timmar för att sen åka till dagens träningspass.
Började med Body Jam och avslutade med Body Pump. Det var första gången sen augusti som jag körde Pump, eftersom jag velat vila knäna som tog rejält med stryk av för mycket benböj och utfall i augusti (Visst jag vet att man kan gå ändå och bara hoppa över benövningarna men jag känner mig själv och vet att jag inte har disciplin nog att göra det om jag väl är där), och det kändes! Men knäna var det inga problem med så nu blir det BP minst 1 gång i veckan igen. =o)

Kvällen har sen spenderats slappandes i soffan framför en av favoritfilmerna… The Boondock Saints! Jag skulle kunna se den filmen hur många ggr som helst.

Nu är det slötittande på tv samtidigt som jag knappar på datorn som gäller resten av kvällen tror jag…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Imorgon måste jag besöka arbetsförmedlingen för att upprätta en ny handlingsplan… men det känns rätt ok eftersom jag nu (om än tillfälligt) jobbar halvtid och dessutom har en intervju inbokad på onsdag.

På kvällen är det sen, som vanligt, träning som gäller. =o)

Var med och gör skillnad…

Jag måste ju bara tipsa om bloggen  Åsiktstorped igen…
Nu har han en önskan om att vi alla ska delta och försöka göra skillnad så kika in där och haka på ni också om det känns rätt för er.

 

Home away from home…

Så mycket tid som jag spenderar på de olika World Class anläggningarna så känns de lite som ett andra hem för mig. ;o)

Jag stortrivs där och skulle jag få välja helt fritt på vilket företag jag vill jobba så står World Class helt klart högst upp på listan! Till att börja med i receptionen (eller med någon annan administrativ tjänst) för att sen kunna utbilda mig vidare till instruktör… För en sak är säker, sen Vik fick in i mitt huvud att jag skulle bli en bra instruktör så kan jag inte släppa tanken på det men jag behöver utbildning, även om jag redan nu skulle kunna leda vissa pass, och det är inte gratis!

Idag fick jag sällskap av E som ville testa BodyCombat vilket är ett av mina nya favoritpass. Hon verkade ha kul hon med men jag tvivlar på att det räcker för att få henne att byta gym eftersom BC är detsamma på Sats som det är på WC eller något annat gym som kör Les Mills förkoreograferade program.

Eftersom jag skulle delta även på passet som startade direkt efter BC’n så hann jag bara fråga lite snabbt vad hon tyckte… får se om hon har något att tillägga imorgon. Hon hade ju iaf turen att det var Micke  som vickade nu när Gina inte kunde köra passet som hon brukar. För de är båda 2 av mina favoritinstruktörer. =o)