Vad vore livet utan utmaningar..? ;o)

Jag har alltid sagt att löpning är den absolut hemskaste formen av träning. Men förra sommaren kände jag plötsligt att det faktiskt var lockande att ge mig på löpning… det blev dock inget med det eftersom jag var arbetslös och därmed inte kände att det var läge att investera i dyra löparskor för att kanske lyckas komma igång.

Den där konstiga känslan ;o) kom tillbaka i år så efter att ha promenerat på Aids-loppet kände jag att det var hög tid att ge mig på att iaf försöka springa något lopp också. Så när jag, efter att ha velat lite mellan de olika loppen, såg att Första Steget inte bara är uteträning på Gärdet med Oscar Jöback på söndagarna utan även ett lopp som går av stapeln i augusti/september (beroende på var man vill springa) så bestämde jag mig för att det var dags att anmäla sig. Självklart får jag sällskap av Nancy som precis som mig gillar att utmana sig själv.

Är det någon annan som vill haka på? 

Så nu är det bara att skaffa löparskor och börja träna… för att springa i fel skor är inte aktuellt då jag är rädd om så väl fötter som vader och knän. Vill ju inte skada mig så att jag måste avstå träning sen. ;o) 

Vågar inte riktigt hoppas på att dessa skor ska passa mina fötter men jag hoppas det… för jag vill ha!! 

 

 

Fler biljetter till “The Big 4” släpps i morgon…‏ ;o)

För er som missade det ordinarie biljettsläppet till “The Big 4” så släpps det ytterligare biljetter imorgon kl 9:00.  
Men det är bara ca 900 biljetter så det gäller att vara snabb och lite tur. ;o)
Mer info hittar ni HÄR!



Dagens höjdpunkt…

…var att gå in på Evil Eye Tattoo och boka tid för att äntligen få göra klart den utbyggnad som påbörjades i oktober 2009. =o)

 Nu är den bokade tiden inte förens i Augusti men med tanke på hur länge jag redan väntat (pga ekonomin som inte var direkt bra när jag var arbetslös eller jobbade deltid) så är de knappa 3 månaderna ingenting! ;o)

Ännu en favorit…

Den blogg jag är bäst på att tipsa andra om är nog Tärningen är kastad

Och det är helt enkelt för att det är få bloggare som lyckas beröra på samma sätt som honom. Han bjuder på så väl skratt som tårar genom välskrivna och träffsäkra inlägg!

Vill inte ens försöka sammanfatta hans blogg mer än så utan kan bara rekommendera er att gå in där om ni vill läsa en riktigt bra blogg! ;o)

På begäran…

…så kommer jag lite då och då att tipsa om någon av mina många favoritbloggar (helt utan inbördes ordning så klart). För även om de flesta ligger med i min bloggroll så är det ju lätt att missa dem. Dessutom kan jag ha missat att länka dem där då jag håller koll på alla bloggarna genom Google Reader och inte genom min bloggroll. ;o)

Den jag tänker börja med har det tyvärr inte hänt något på sen den 10 mars… men det finns ju en hel del gamla inlägg att läsa i väntan på att han ska få lust att börja blogga igen. ;o)

Bloggen heter ANDIE. – The Panda – Says…

Och eftersom jag omöjligt kan beskriva hans blogg bättre än vad han själv gjort så får ni hålla till godo med hans egen beskrivning. ;o)

“Poängen med bloggen är tvåfaldig. Den ska fungera som en form av personlig ventil för mig och den ska underhålla läsare med olika lustiga inlägg (skrivna på mitt eget charmigt bittra vis). Innehållet kommer bestå av i princip allt som jag finner ”relevant”. Om du inte håller med mig om att dessa ting är relevanta så har du helt enkelt fel. Lite trist där. Några exempel är utläggningar om livet som musiker och i band, konstiga Topp 9-nedräkningar(inte Topp 10, för jag är för lat), lustiga observationer jag gör om vår omvärld och dessutom det viktiga i att försöka fly från verkligheten så mycket man bara kan. Oavsett vad som dyker upp kan ni dock vara säkra på att inspirationen kommer från att leva i en värld som består av 99.5% idioter. Är du en trogen läsare än? Bra.” 

Kan ni gissa…

 

…var jag vill befinna mig på tisdag kväll? ;o) 

Torsdagens besök hos frissan ledde till att jag nu känner mig som mig själv igen.
Längre än så här borde mitt hår aldrig vara! =o)


Egentligen skulle jag mer än gärna ha ännu kortare hår men jag är bekväm och vill inte ha en frisyr som kräver att man gör något med den dagligen. Så därför lär det aldrig bli den där korta, spretiga och kaxiga frisyren som jag tror skulle passa mig allra bäst. ;o)

En skön kväll fylld av dans…

Igår var det Vladi’s sista BodyJam på Hornsgatan men han finns ju som tur är kvar med sina grymma klasser i så väl Kista som Sumpan. Så än har ni som missat hans klasser chansen att göra oss sällskap. ;o)

Anledningen till att det inte blir fler BodyJam-klasser på Hornsgatan är att de nu ska bygga om inför höstens öppning av House of shapes som är ett samarbete mellan World Class & delar av BouncE så ni som älskar dans och vill ha chansen att dansa med Jennie Widegren, Fredrik “Benke” Rydman m.fl lär gilla det skarpt! ;o) Själv önskar jag att de behöll BodyJam som komplement för dem som inte är redo för de rena dansklasserna… Men det finns ju som tur är BodyJam på de övriga World Class anläggningarna.

Efter gårdagens BodyJam blev det middag på Non Solo Bar tillsammans med Vladi och Nancy innan vi mötte upp Hanna (men var höll Marie hus??) för att se Marikas Elevshow med temat filmfestival. =o)
Alla koreografier var grymma och dansarna lika så… men bäst, enligt mig, var ändå Magdalenas koreografier “Pirates” & “Cool”. Jag rös verkligen när det var “Pirates” men så var det ju en blandning av grym koreografi och en låt som jag bara älskar. ;o)


Magdalena

This is a GOOD day! ;o)

Eftersom jag inte har någon betald semester i år så har jag valt att inte ta mer än en vecka sammanhängande semester. Däremot unnar jag mig några strödagar också för att orka jobba hela sommaren. ;o)

Idag är en av de strödagarna och jag utnyttjar den på bästa sätt!  Började med den trista biten… tvättstugan! Men nu är den avklarad och jag har resten av dagen att njuta av fullt ut. Till att börja med blir det en efterlängtad spinningklass med Mats J! =o) Har saknat de klasserna sen jag började jobba då han bara kör lunchklasser och jag inte jobbar nära nog för att kunna träna på lunchen. 

Efter det blir det ett besök hos frissan… även det efterlängtat då jag inte alls gillar längden på mitt hår nu. Ska bli så otroligt skönt att slippa sätta upp håret på träningen i fortsättningen! 

Sen blir det en vända hem för att stoppa något i magen innan det är dags att åka in till stan för Jorges helt underbara StepDance! =o)

Så kort sagt, det här en jävligt bra dag!! 

Så där ja…

…då är biljett bokad till Scandinavian Sport & Fitness Festival 26-28/8 också. =o) 

Det krockar visserligen med Sthlm Inkbash men jag ska nog hinna klämma in ett besök där också. ;o)

Alla har vi våra favoriter…

Denna vecka har jag inlett med BodyBalance 2 dagar i rad… och det under ledning av Cissi som, enligt mig, är den absolut bästa BB instruktören av dem jag kört med hittills! Varje gång jag har provat med någon annan och sen fått frågan vad jag tyckte så blir svaret alltid något i stil med “H*n var ok men jag saknade Cissi”. Och så är det, för med de andra så går jag på BB för att jag vet att kroppen behöver det… Med Cissi så går jag dit för att jag faktiskt gillar det! =o)

Att det blev 2 dagar på rad nu var dels för att jag inte körde BB alls förra veckan och dels för att ge kroppen det den behöver och ladda inför resten av veckan som är fylld med en hel massa konditionsträning så som BodyJam, StreetDance, StepDance och spinning m.m.

Nästa vecka är det inte omöjligt att jag gör likadant för att låta kroppen få hjälp att återhämta sig efter denna vecka! ;o)

Ni missar väl inte…

...att anmäla er till “Best of the Best”? ;o)


Själv har jag missat det tidigare år men i år är det äntligen dags att delta istället för att bara titta på när alla andra har kul! =o)
Blir nog till att titta lite först dock då jag tänkte försöka gå runt på mässan på lördagen för att sen köra detta på söndagen!

Ses vi där? ;o)

Aids-loppet 2011

Tanken var att jag & Nancy skulle varva löpning med promenad under dagens 10 km på Aids-loppet men min rygg krävde bestämt att det blev promenad hela vägen. Att nöja oss med 5 km var dock inget alternativ. ;o)

Självklart var vi på plats i god tid och bland de första att registrera oss, det gjorde ju dock att vi fick vänta rätt länge innan loppet väl startade. Och eftersom de då såg ut att ha det mycket roligare på andra sidan vägen där Oscar J ledde “Första Steget” så sprang vi över dit en vända.

Nancy kunde inte nöja sig med att titta utan på så hon passade på att göra några av övningarna medan jag nöjde mig med att fota. ;o)

Vi ska båda åka dit för att delta någon/några av de kommande 14 veckorna när det är bra väder. För vem kan motstå att träna ute i solen med en riktigt bra instruktör?! ;o)

Vi kom tillbaka till Aids-loppet lagom i tid för uppvärmningen som leddes av Albin från Friskis & Svettis… och då tekniken strulade en del så fick han chansen att bjuda på sig själv lite extra vilket ledde till en del skratt från vår sida! Och även om Friskis inte är den typ av träning jag skulle välja själv så fick de några plus-poäng för humor där och då. ;o)

Efter uppvärmningen så bar det sen iväg till starten… 

…där Allan hängde sig på tutan, som utgjorde dagens “startskott”.

Vi som gick hamnade ju onekligen snabbt på efterkälken när löparna gav sig iväg.

Sen blev det en del fotandes av så väl natur som oss linslusar under promenadens gång… 

 

 


Under promenadens gång hann vi prata om det mesta, skratta en hel del och njuta av naturen.

Vi hann även bekanta oss lite med de funktionärer som plockade ner markeringarna strax bakom oss eftersom vi självklart var sist då vi nog var de enda som valde att gå 10 km. Men de hade glimten i ögat och peppade oss trots att de säkerligen måste ha tänkt “Nej, inte ett kort till!” Varje gång vi stannade till för att fota… ;oP

Så tack alla inblandade för en härlig dag där vi fick chansen att promenera för en god sak! =o) Nästa år ska vi försöka se till att vara i form för att kunna springa också. ;o) 

Självklart vill jag vinna… ;o)

“Jag tävlar om ett par svettåliga och
tvättbara sportlurar från Philips.
Lurarna har grym passform och har
både iphone-kontroll och mikrofon.

Vill du också ha chansen att vinna dessa
hörlurar? Gå in på Suzan’s blogg:
www.ettdussinpannor.blogspot.com och tävla!

Mer info om lurarna hittar du HÄR!

Underbara fredag!

Efter att ha slutat tidigare på jobbet igår så bar det av in till stan för att möta upp Nancy och Vera som självklart, precis som mig, skulle på Les Mills Eventet på Sportlife. Och det var tur att vi möttes upp innan eftersom ingen av dem hade direkt koll på schemat. ;o)


Jag hade dock , som vanligt, koll på tiderna så vi var där i tid för att köra så väl BodyAttack som BodyJam. Men först hann vi njuta av glass och jordgubbar som Vera köpt att ladda upp med inför träningen. ;o)

Vera skulle egentligen bara titta på när vi körde BodyAttack men efter en stund stod hon där på golvet med oss andra! Det där med att bara titta på är inte det lättaste… ;o)

Det var fösta gången jag testade BodyAttack och eftersom min rygg jävlas så var jag tvungen att ta det lite lugnt. Men det var riktigt skoj i vilket fall och Kristin A som ledde klassen var grym!!  Hon utstrålade verkligen så väl glädje som energi och såg till att peppa oss alla ordentligt. =o)

Jag kunde pga ryggen inte vara med på sista låten i BodyAttack så jag tog en lite längre paus innan det var dags att fira BodyJam 5 år med Åsa F. Och som jag skrev efter att ha dansat TribalHouse med henne så lyser det verkligen om henne när hon leder en dansklass! Har ni någon gång möjlighet att testa BodyJam med henne så gör det!!

Energin var på topp under båda klasserna och självklart var även Vladi på plats som deltagare för att hjäpa till att höja den ytterligare ett snäpp! ;o)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Efter träningen blev det lite mingel innan det var dags för mig, Vladi & Nancy att bege oss vidare för att få något i magen innan det var dags att titta på “Pirates of the Caribbean – On stranger tides”. Även Olle gjorde oss sällskap för att äta. =o) Men bion skippade han.


Filmen kändes aningen lång men det berodde nog främst på att jag var grymt jävla kissnödig och vägrade att resa på mig under filmen som var drygt 2 timmar lång. För normalt hade jag aldrig kunnat få nog av att se Johnny Depp som Captain Jack Sparrow ! ;o)