Det går bra nu…

I fredags blev jag avtackad på det uppdrag jag varit ute på sen den 1 april i år. H som var kundansvarig kom ut med tårta och de underbara kollegor jag jobbat tillsammans med i nästan 6 månader gav mig blommor. =o)


 I måndags påbörjade jag sen på mitt nya uppdrag och jag stortrivs redan. =o) Tror helt ärligt aldrig att jag jobbat på ett företag där de har sån koll som de har här, det känns verkligen som att alla rutiner är ordentligt genomarbetade så att allt flyter på på bästa möjliga sätt. Kollegorna är kanon, det är lugnt på kontoret, vi jobbar i bra system,  jag har eget rum för första gången på X antal år, jag hinner till mina absoluta favoritklasser även fastän de ligger på dumma tider, jag jobbar i mina gamla hemtrakter så det känns lite som att “komma hem” när jag åker till jobbet… o.s.v. Hittills kan jag verkligen inte hitta ett enda fel! =o)

Och när jag nu jobbar i mina gamla hemtrakter så ska jag nog dessutom se till att bjuda in mig (och lillestor?!) på middag hos mormor någon kväll. Jag menar, när jag nu är så nära dem varje dag så vore det ju kul att spendera lite tid med dem också. ;o)

Det är inte helt lätt…

…att få till en bra bild på min tatuering själv men här är en bild för att ni som är nyfikna iaf ska få en hyfsad bild av slutresultatet.


När den läkt klart så ska jag se till att få hjälp att fixa till bättre bilder… ;o)

Kista, I have a problem…

Jag saknar Kistagänget och Vladi’s underbara energi MEN jag lockas verkligen inte av den nya BodyJam-releasen för 5 öre! 

Ja, jag vet att “alla” andra älskar den nya releasen men det hjälper liksom inte när jag hur många ggr jag än tittar på klippet från Super Saturday får samma känsla… Nej, det här är inget för mig. Musiken har jag inga som helst synpunkter på men det är allt för många delar i de olika koreografierna som inte passar just mig.

Jag vet att jag borde ge det en chans och testa men det är minst sagt svårt att motivera mig till att välja BJ’n framför någon annan klass som jag vet att jag älskar varje sekund av när jag nu vet att det är delar i BJ’n som jag inte kommer att gilla.

Jag hade ju tänkt att jag som sämst skulle få ta del av Vladi’s energi på hans BodyAttack på måndagar (om jag nu inte gillade BJ’n) men eftersom mina knän protesterar så fort det är knäböj eller utfall så går det ju tyvärr bort det med. Och nej, “low impact”-alternativen hjälper inte jag måste helt skippa de övningarna och då får jag inte alls ut det jag vill av klassen. =o(

Kvar att välja på är Zumba och CxWorx men de klasserna ligger på fel tider… För chansen att jag skulle välja Zumba över StepDance är obefintlig, och chansen att jag ska ställa klockan tidigare än 9:00 på söndagarna är inte direkt stor den heller.

Så hur ska jag lyckas få min dos av Vladi’s energi varje vecka??
Och när kommer jag träffa det underbara gänget i Kista nästa gång??

Och ja, precis som rubriken antyder så är jag fullt medveten om att det är hos mig problemet ligger och ingen annan. ;o)

Mina grabbar…


…tog visst fel på en bokstav och trodde att det var en Katthylla. ;o)

I love colors…

Innan vi påbörjade dagens sittning på så förberedde Fredrik med en hel massa färger till min arm…
…och ändå fick han hämta några till under sittningen. ;o) 

Så nu är min arm än mer färgglad än innan och utbyggnaden är äntligen färdig!

Protected: Why??

This content is password protected. To view it please enter your password below:

I just can’t stop smiling! =o)

Men så har ju jag och Marie fått spendera nästan 1 dygn (minus några få timmars sömn ;o)) tillsammans med 2 av de absolut mest underbara personer vi känner i Riga.

De befinner sig så nära men ändå så långt borta så trots att vi sagt att vi ska åka till Riga för att hälsa på så var det först när Karina tog tag i det, i samband med att de skulle ha en Workshop, som vi äntligen fick tummen ur… och bokade in flyg. Nu blev Karina dessvärre sjuk så jag och Marie fick klara oss på egen hand men det gick ju bra det med.

När vi väl landat så började vi med att ta oss till hotellet för att checka in och packa om väskorna lite för att slippa kånka runt på allt vi hade med oss. Sen fortsatte vi till “Active Life” för att ansluta till workshopen som börjat redan innan planet hade landat.

Det var verkligen helt fantstiskt att få köra symmetrisk step med Vik igen och jag älskade varje sekund av det… tom när jag trampade för långt ut på brädan så att den tippade och jag drattade på ändan. För det finns liksom inget som kan få ner mitt humör under en riktigt bra step-klass. ;oP

Efter workshopen så åkte vi tillbaka till hotellet för att lämna av svettiga kläder och kolla in rummet lite mer eftersom vi första vändan mest varit in och vänt. Sen satte vi oss och slappade och väntade på att Vik & Emi skulle komma och möta oss vid hotellet för att fortsätta ut på stan för att få något i magen och se lite av Riga.

Det var grymt skoj att få umgås lite med dem igen eftersom vi nu inte träffat dem sen i april när de var på snabbvisit i Sthlm och vi självklart saknat dem sen dess!

Som alltid i deras sällskap så bjöds det på en hel del skratt, inspiration, uppdatering om vad som hänt och nyheter om vad som är på gång… =o)

Efter att vi fått lite mat i magen så tog vi en promenad i stan och fick lära oss lite mer om Riga innan de följde oss tillbaka till hotellet innan de fortsatte hem för att hinna få några timmars sömn innan då än en gång skulle komma och hämta oss i morse kl 9 för att vi skulle hinna med frukost, lite shopping och självklart se lite mer av Riga i dagsljus innan det var dags för oss att ta oss till flygplatsen.


Jag gillade Riga och hade mer än gärna spenderat mer än ett ynka dygn i där men det får bli nästa gång! ;o)

Jag brukar inte…

 …se fram emot höst och vinter och det gör jag väl egentligen inte i år heller.
Men jag ser fram emot allt skoj som händer!! ;o)

– Step Aerobic Workshop med Vik & Emi
– Utbyggnaden av min tatuering kommer äntligen att bli klar!
– Cykla till förmån för bröstcancerforskningen
Red Hot Chili Peppers
– Seminarium – “Ett rikare liv” med Charlie Söderberg
– Teater – “I rummet intill”
– Åka till Gbg och hälsa på K
– The Convention
– Dia Psalma
– Allt för hälsan
– Beatz event
– Best of the Best
– Flytt till större lgh
– “Svansjön” på Dansens hus

Med allt detta och dessutom all gruppträning på Sats & World Class så känns det som att jag kan leva med kylan även om jag önskar att jag slapp. ;oP

Vad ser ni fram emot? 

Är du kräsen?

Jag är det absolut! Det har jag alltid varit och jag ser ingen anledning till att ändra på det!

Ok, när det gäller mat så vore det bra att ändra inställning lite då jag verkligen skulle behöva lära mig att äta sånt jag inte tycker är gott också. ;oP

Men om man nu bortser från maten så finns det ju en massa annat jag är kräsen med och där jag som sagt inte ser någon anledning till att ändra inställning. För varför ska jag…
…nöja mig med medelmåttiga, i mitt tycke, instruktörer när jag har möjlighet att träna med de som är helt fantastiska? 
…nöja mig med en billigare dator än den jag egentligen vill ha (bara för att ångra mig en vecka senare)?
…tatuera mig hos någon annan än den, enligt mig, bästa tatueraren?
…umgås med någon jag egentligen inte trivs ihop med?
…tvingas avstå träningen som får mig att må bra för att istället göra något så trist som att tvätta?
…bo trångt, när jag vantrivs med det, bara för att läget är bra?
…nöja mig med ett träningskort när jag har möjlighet att ha två?
…göra något bara för att andra anser att jag borde göra det?
…ska jag leva upp till någon annans ideal än mina egna?
…ska jag köpa något bara för sakens skull istället för att fortsätta leta efter det jag fått för mig att jag vill ha? 

Ni fattar poängen va… eller ska jag fortsätta? ;o)

Det som fick mig att börja tänka på detta var att min kollega tyckte det var konstigt att jag som är så pass kräsen i mångt och mycket, utan att tveka tackade ja till inte bara ett utan två lägenhetserbjudanden utan att åka och titta på någon av lägenheterna först. 

Men saken är den att om jag ska åka och titta på lägenheter så måste jag offra träningstid och det är jag inte beredd att göra. Speciellt inte när jag redan har planlösningen och som i detta fall dessutom redan varit inne i likadana lägenheter tidigare (även om det var flera år sen). För som jag ser det så finns det inget som kan vara illa nog för att jag ska tacka nej så länge jag gillar planlösningen. Gillar jag inte tapeterna eller skåp-luckorna så är det bara att tapetsera eller måla om och gillar jag inte golven så får jag väl skaffa mattor som döljer större delen av dem. ;o) Allt går att lösa! Det viktiga för mig, med tanke på vissa av punkterna ovan, är att jag…

…får typ 17-18 kvm mer att röra mig på för aningen lägre hyra
…slipper vantrivas med planlösningen
…kan ha tvättmaskin och torktumlare (så jag slipper offra både helg och träning för att tvätta)
…får en ugn som går att använda (med både över- och undervärme på en gång!)
…kan skaffa ett köksbord igen.

Den enda nackdelen är att jag blir helt beroende av att bussarna går som de ska… Men det har jag varit förr (då jag bodde i samma område som jag nu ska flytta tillbaka till) och överlevt så det kommer gå bra även denna gång. ;o)  Nu väntar jag bara otåligt på att få veta vilken av de 2 lägenheterna det blir.

Protected: Oj vad jag längtar till helgen…

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Ge apan i dig en chans…

Jag tror att vi alla skulle må bra av att, iaf lite då och då, följa Erik Vildes exempel i låten Skapande apa.
Personligen har jag älskat låten sen första gången jag hörde den och jag blir fortfarande glad varje gång jag lyssnar på den.

“Jag är en dålig människa,
men en helt fantastisk apa
För jag kan skapa fantastiska ting
som inte andra apor kan
Jag  är mera apa än man

för sen jag fann det att jag 
inte kan leva upp till 
de skeva mediala idealen
Så har jag valt att bli apa
istället för galen

Jag är en apa ja ja
Jag är en apa pa pa
Jag är en apa 
Som kan skapa
Skapande apa

För länge sen i Afrika nånstans
Blev en apa av med sin svans
Hon sluta gå med ryggen böjd

Men hon sluta också å va nöjd
Med det hon hade hon ville ha mer
Hon utvecklades å blev fler å fler
Å nu varthän man ser 
Överallt så vill de ha mer

De vill ha snabbare bredband, högre lön
Större bröst eller annat kön
En större bil som förstör miljön
Nej jag ställer mej nöjd i kön den dan
Man kan få en böjd å skön banan

För jag är en apa ja ja
Jag är en apa pa pa
Jag är en apa utan svans
Min farfar var schimpans

Jag är en apa ja ja
Han var en apa pa pa
Jag är en apa som kan skapa
Skapande apa

Apans skapande och gapande
Efter mycket i naturen
Den som gapar efter mycket
Mister ofta hela stycket
Har med tiden skiljt henne från djuren

Sen jag fann att människoapan
Inte än är det eko-sociala idealet
Så har jag insett att nåt har gått galet
Så jag gjorde valet, tog bananen kasta skalet

Och blev en apa ja ja
Jag blev en apa pa pa
Jag blev en apa som kan skapa
Skapande apa

Jag är en apa ja ja
Jag är en apa pa pa
Jag är en apa 
Som kan skapa
Skapande apa”

En annan låt, i samma tema, jag blir glad av att lyssna på är Peter Lundblads Ge apan i dig en chans.

…Ge apan i dej en chans
ge järnet i en djurisk dans
och glöm inte bort var du kommer ifrån
släng dig i en fräsch lian
släng dej över hela stan

för vem tror på Adam och Eva
när livsmusten lusten att leva
ger kraft i din kropp
och du svingar dig opp 
när du nått trädens topp 
vet du var du kommer ifrån…”

Något mer att se fram emot…

Igår fick jag ett mail där det bland annat fanns ett erbjudande om att gratis få ta med mig en kompis och gå på Charlie Söderbergs seminarie “Ett rikare liv”.

Att jag ska gå var det ingen tvekan om men frågan var vem jag skulle ta med mig och vilket av de två datumen vi kunde välja på som passade bäst. Det blir Marie som hakar på och eftersom jag är så förbaskat snäll så fick hon även välja vilket datum vi ska gå. ;o)


Så nu ser jag fram emot så väl inspiration som påminnelser om sånt vi redan vet! =o)

Är det någon mer som vill gå så kostar det 340kr och biljetter kan du köpa HÄR

I want more…

Ok, jag gillar fortfarande inte hysterin som uppstår när dörren till salen öppnas (vad är det för fel på att låta de som väntat längst, och står längst fram, gå in först?) men jag älskar klassen!

Det jag pratar om är sälvklart DanceStep, och den här gången med Robert S.
Sist jag testade hans Step-klass så fick jag helt fel känsla efter hysterin in i salen och hamnade dessutom snudd på brevid scenen där det blev svårt att hänga med. Så jag var inte såld efteråt trots att koreografin var helt underbar.

Nu, drygt 4 månader senare, så var det dags att ge det en ny chans eftersom jag fortfarande var helt övertygad om att klassen egentligen passar mig perfekt och jag vet att Robert är en grymt duktig instruktör!

Och jag hade helt rätt, jag älskade klassen från början till slut! =o)
Till att börja med så kör han inte samma musik som körs på de flesta andra klasserna. Sen var koreografin helt underbar och tempot på klassen passade mig perfekt! Hög puls från början till slut och utmaning för så väl kropp som knopp. Det enda felet jag kunde hitta på klassen var att den bara var 55 minuter… jag skulle gärna kört på en timme till!. ;o)

Nu är ju detta inte den koreografi vi körde idag men bara för att ge er ett litet smakprov… ;o)

Svåra val… ;o)

Det är inte helt lätt att välja klasser när det finns så mycket jag vill gå på…


Har lagt in de klasser som är mest intressanta i en googel kalender för att få lite översikt och som ni kan se så är det en hel del. Och då visar jag ändå bara eftermiddag/kväll här. Det finns en hel massa jag skulle vilja gå på även tidigare på dagarna. 

Man skulle ha en sån där tid-mojäng som Hermione har i en av Harry Potterfilmerna… Ni vet den där som gjorde att hon kunde gå på flera klasser trots att de krockade. Kan någon fixa en sån till mig?? ;o)

How R U Doin?

Min hals verkar ha gett sig fan på att den ska fortsätta jävlas men det är ok så länge den inte gör ont… för som det är nu så kan jag ju träna som jag vill! Och så länge jag får träna så kan jag svara “F***ing great!” på ovanstående fråga. ;o)

Idag tränade jag på bästa sätt… Dance Aerobic med Robert S!
Jag fick gå upp äckligt tidigt i morse för att kunna flexa på jobbet så att jag hann till klassen men det var det absolut värt. Ok, jag satte inte direkt allt i koreografin men skam den som ger sig! Några klasser till så ska jag nog få ordning på det. För en sak är säker, så länge jag har möjlighet att ta mig dit i tid så kommer jag inte att missa den klassen frivilligt. 

Förkoreograferade klasser som BodyJam i all ära men personligen så föredrar jag Dance Aerobic där instruktören haft friheten att göra sin egen grej. Det gäller bara att hitta de instruktörer vars stil passar en själv bäst… Och mina absoluta favoriter här i Sthlm just nu, när det gäller egenkoreograferade dansklasser, är:
Olle R (när han nu behagar vicka här då ;o)), Robert S, Jorge M & Dorotka B då deras stilar passar mig bäst.
Visst får jag kämpa för att sätta koreografierna men det är precis så jag vill ha det… utmaning för så väl kropp som knopp. ;o)